Rifflsee – Itävallan korkein luonnon alppijärvi

Dolomiiteilta matkamme jatkui takaisin Itävaltaan. Otimme kohteeksi Rifflsee alppijärven, joka on Itävallan korkein luonnon vuoristojärvi. Katso myös video.

Dolomiiteilta tie Manderfenin kylään ja siitä edelleen Gletscherexpress -hissin parkkipaikalle (karttalinkki) oli hyvä ajella. Matkaa tuli noin 200km. Matkan varrella oli useita kyliä ja pysähdyimme myös ruokakaupassa. Joskus on haastavaa löytää pikkukylästä kauppaa, jonka pihaan tai kaupan läheisyyteen mahtuu matkailuautolla.

Jäimme yöksi Gletscherexpress -hissin lähtöpisteen parkkipaikalle. Hissillä pääsee Pitztal jäätikölle heinäkuun puolesta välistä alkaen. Hissistä lisätietoja tästä linkistä. Yöpyminen on maksullinen, mutta hissi oli vielä suljettu meidän käynnin aikaan. Matkailuautoja oli kymmenkunta parkissa.

Gletsherexpress hissin parkkipaikka

Gletscherexpress -hissin parkkipaikka

Gletscherexpress

Hissillä melkein 3000m korkeuteen

Alppijärvi ja turkoosia vettä

Lähdimme illalla pyörillä ylös Rifflseelle. Järvi sijaitsee 2,232 metrin korkeudessa. Sinne pääsee myös köysihissillä Manderfenistä.

Manderfen

Manderfen. Hissi ylös lähtee kuvan vasemmalta puolelta. Keskustassa on muutamia ravintoloita.

Matkaa ylös Riffelseelle tulee noin 5km Gletscherexpressin parkkipaikalta. Tie ylös on todella jyrkkää ylämäkeä. Nousua on luvassa yli 500m. Pyörää pitikin taluttaa suurimmaksi osaksi matkaa sekä mennessä että tullessa. Silti siellä oli mukava käydä ja ehdimme tehdä reissun ennen auringonlaskua.

Pyörällä Riffelsee alppijärvelle

Alkumatkan reittiä ennen kuin ylämäki alkaa

Vesiputous matkalla Riffelseelle Itävallassa

Vesiputous matkan varrella

Tie ylös

Järvellä oli tosi hiljaista. Ainoastaan pari patikoijaa tuli vastaan, mutta muuten siellä ei ollut enää ketään muita tähän aikaan illasta.

Järven ympäri kulkee hyvä polku

Lisätietoja Rifflsee -järvestä tästä linkistä.

Päiväsaikaan järvellä on avoinna ravintola ja tiettyinä päivinä ravintolan lautalla pääsee myös järvelle ajelulle. Lautta-ajelusta lisää tämän linkin takaa.

2 comments

    1. Maisemat ovat näillä seuduilla ns. kohdillaan 😍
      Yritin etsiä teidän blogista dolomiitit -juttua, mutta en löytänyt. Jos ootte kirjoitelleeet, niin saa laittaa myös suoraa linkkiä 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close