Riisitunturin tykkylumipuumaisemat talvella Posiolla Lapissa

Eipä olisi arvannut, että kun kesällä istuimme Riisitunturin ikkunalammella aamulla klo 7 aamukahvilla, että palaamme samoihin maisemiin jo seuraavana talvena. Tällöin vasta haaveilin, että olisipa ihana käydä täällä myös talvella. Riisitunturi on tunnettu kauniista tykkylumipuista. Vuodenvaihteemme retkeilyautoreissu suuntautui Lappiin ja päätimme suunnitella reitin niin, että ajamme takaisin Posion kautta kohti Kuusamoa. Kannatti.

Riisin rääpäsy talvella

Riistitunturin reitti talvella

Riisitunturin tykkylumipuita

Saavuimme Riisitunturin parkkipaikalle noin puolen päivän aikaan. Pakkasta oli melkein 20 astetta ja aurinko oli juuri nousemassa ja heti perään laskemassa. Ennätimme kuitenkin tehdä retkemme valoisaan aikaan.

Riisitunturi talvella

Auringonnousu vai -lasku 

Autoja oli parkkipaikalla paljon vähemmän kuin kesällä. Vaikka tie aurataankin hyvin talvisin, kannattaa olla malttia auton ratissa. Tiellä on väistämislevikkeet, hyödynnä niitä! Alhaalta ajava väistää ja tarvittaessa peruuttaa. Meidän ajomatkalla ei ollut ruuhkaa ja vain muutama auto tuli vastaan, mutta seuraavana päivänä liikennettä oli ollut hieman enemmän ja liikenne oli jumiutunut.

Kiersimme saman reitin kuin kesällä, Riisin rääpäsyn. Reitti kuljetaan myötäpäivään. Reitillä pärjäsi hyvin myös ilman lumikenkiä. Sekin kertoo siitä, että suosittu reitti on kyseessä.

Riisin rääpäsyn reitin alkuosuudella

Riisin rääpäsyn reittiä retken alkutaipaleella

Tykkypuita reitin varrella

Tykkylumipuita kaikkialla

Autiotuvan vieressä on iso taukokatos, jossa on nuotiopaikka. Söimme siellä eväät ja jatkoimme matkaa.

Riisitunturin autiotupa

Riisitunturin autiotupa

Alueella on talvella monitoimireitti, jossa voi myös pyöräillä. Tästä linkistä pääset paremmin tutustumaan Riisitunturin karttaan. Seuraavalla kerralla suuntaamme pyöräilyreitille.  Huom! Kesäisin pyöräily ei ole sallittua.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävä? Jätä kommentia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close