Phuketista laivalla Koh Lantalle – pitkästä aikaan Thaimaassa

Kun lentokoneen pyörät koskettavat Phuketin lentokentän kiitorataa, olo on huojentunut. 11 tunnin lentomatka on takana ja olemme saapuneet Thaimaan auringon lämpöön. Tästä alkaa 10 päivän loma kolmessa eri Thaimaan kohteessa. Phuketiin emme jää, vaan matkamme jatkuu suoraan Phuketin lentokentältä kohti Koh Lantaa. Lue lisää ja katso myös video kirjoituksen lopusta, josta näet laivamatkan Phuketista Koh Lantalle ja neljä päivää Lantalla.

Phuketin lentokentältä Koh Lantalle matkustaminen on pienen vaivan takana, mutta matka itsessään hyvä valinta, jos haluat heti Thaimaahan saavuttuaan kokea Andamaanienmeren kauneuden mereltä käsin.

Matka Phuketin lentokentältä Rassadan satamaan

Matka alkaa taksikyydillä lentokentältä satamaan. Matka kestää noin tunnin, toki riippuen liikenteestä. Matkan varrella näkee Phuketin maisemaa pähkinänkuoressa.

Taksimatkan voi ostaa joko suoraan lentokentältä tai varata esimerkiksi netistä ennakkoon. Olimme varanneet taksimatkan Koh Lantalla sijaitsevasta matkatoimistosta Far Island. Meitä oltiin lentokentällä vastassa kyltin kera, joten oli helppo löytää oikeat henkilöt. Taksikuljetus lentokentältä satamaan ja laivakyyti Koh Lantalle maksoi kahdelta aikuiselta yhteensä 2600 bath. Matkatoimiston Kim lähetti meille lipuista kuvat whatsappilla ja kävimme maksamassa matkat hänelle matkatoimistoon Koh Lantalle saavuttuaan (karttalinkki). Jos suunnittelet samanlaista reissua ja haluat siirtymän vaivatta, laita viestiä Kimille ja kysy, onnistuuko varaukset. Tavoitat Kimin sähköpostilla osoitteesta farlanta@yahoo.com

Phi Phin maisemia ennen satamaan saapumista

Laivamatka Phuketista Koh Lantalle

Laiva Phuketista Koh Lantalle lähtee Rassadanin satamasta. Laivaliput vaihdetaan satamassa t-paitoihin kiinnitettäviin tarroihin ja samassa yhteydessä otetaan kuvat.

Pian Phuketin rannikko alkaa hämärtyä horisontissa. Meri on rauhallinen ja laivan kansi tarjoaa täydellisen paikan nauttia auringosta ja upeista merimaisemista. Laivalla on sopivasti matkustajia, ei ruuhkaa. Tunnelma on innostunut.

Merimatkan aikana oli yllättävän paljon meduusoja. En muista, että olisin aiemmin nähnyt näin paljon meduusoja tällä reitillä.

Laivalla Phuketista Koh Lantalle
Todella paljon meduusoja
Laivalla Phuketista Koh Lantalle
Laivan kansipaikkoja
Laivalla on pieni kanttiini, mistä voi ostaa pientä syömistä ja juomista

Laiva saapuu ensin Phi Phille, missä on laivan vaihto. Aikaa ei ole kovinkaan paljon siirtymiseen ja satamassa pitää tehdä uusi check in Lantan laivalle. Tästä saa uuden tarran T-paitaan ja matka taas jatkuu. Phuketista liikennöivät toki myös pikaveneet suoraan Lantalle.

Phi Phin satama
Phi Phin satama
Laivan tarrat t-paidassa
Tarroilla merkitty

Phi Phi – Lanta väliä on useita vuosia liikennöinyt Princess laivayhtiön veneet. Laivat ovat jo vanhoja ja meteli on kova. Onneksi matka kestää vain noin tunnin.

Thaimaassa en ole muualla törmännyt ”huijjaavaan myyntiin”, mutta tällä laivamatkalla meille yritettiin kovasti myydä taksimatkaa Saladanin satamasta hotellille. Jopa väitettiin, että hotelleilta ei noudeta asiakkaita enää neljän jälkeen. Olimme kuitenkin sopineet noudosta hotellin kanssa (mikä sisältyi majoituksen hintaan), emmekä ostaneet taksikyytiä erikseen. Hotellilta oltiin meitä sovitusti vastassa.

Lentomatka ja suora siirtyminen on aika rankka, mutta oli mukava päästä suoraan Lantalle ja nukkua reissun jälkeen piiiitkät 12h yöunet. Siinä tuli samalla käännettyä rytmit oikeaan aikaan.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia! 😀

2 comments

  1. Varmaan oli tosiaan rankka matkustaminen. Mutta itsekin pyrimme matkustamaan juuri noin, että pyrimme pääsemaan kohteeseen mahdollisimman nopeasti ilman välipäiviä. Ilmeisesti nuo meduusat eivät ole myrkyllisiä?

    1. Kiitos Mikko kommentista!
      Ilmeisesti juuri näin, mutta en uskaltaisi mennä kokeilemaan, jos siellä joukossa kuitenkin on kuutiomeduusoja 😨https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuutiomeduusat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close