Hyvinkäällä on kivoja ja helppoja maastopyöräreittejä

Syyskuu ja Etelä-Suomen ruska viittä vaille parhaimmillaan. Aurinko paistaa, ilma on lämmin ja mieli tekee luontoon ja maastopyöräilemään. Aiempana viikonloppuna olimme olleet pyöräilemässä Lopella Iso-Melkuttimelta Pääjärvelle. Tänä viikonloppuna päätimme suunnata Hyvinkäälle. Lauantaina pyöräilimme Kytömetsän pyörähdyksen Kytäjä-Usmin ulkoilualueella. Sunnuntaina suuntasimme Hyvinkään pohjoispuolen reiteille. Lue lisää reiteistä!

Kytömetsän pyörähdys, Kytäjä-Usmin retkeilyalue

Kytäjä-Usmin maastopyöräreitit

Saavuimme perjantai-iltana Kytäjä-Usmin ulkoilualueen parkkipaikalle. Aurinko oli jo laskenut ja ulkona oli säkkipimeää. Pysäköimme matkailuautomme Kytäjäntien parkkipaikalle (Kytäjäntie 625, Hyvinkää) ja vietimme tässä yön. Parkkipaikalla oli ainoastaan yksi retkeilyauto. Vaikka tie kulkeekin ihan vieressä, yö oli hiljainen.

Aamusella starttasimme reitille. Hieno ulkoilusää toi alueelle paljon retkeilijöitä. Kytömetsän pyörähdys kulkee suurimmaksi osaksi helppoa metsätietä tai metsäpolkuja pitkin. Reitti soveltuu mainiosti siis myös aloitteleville maastopyöräilijöille.

Kytäjä-Usmin opasteet

Reitin läheisyydessä on useita laavuja ja nuotiopaikkoja. Näistä kaikista hienoin oli mielestäni Kiiskilammen laavu, joka sijaitsee todella upealla paikalla lammen rannalla. Kesällä olisi varmasti kiva pulahtaa laiturilta uimaan ?.

Kiiskilammen laavu Kytäjä-Usmin retkeilyalueella

Kiiskilammen laavu

Kiiskilampi Hyvinkäällä

Kiiskilammen laituri

Lopulta päätimme pysähtyä Iso-Karhun tulentekopaikalle. Siellä ei ollut ketään muita, mutta ehkä noin 5 minuutin kuluttua, koko nuotioalue oli täynnä porukkaa.

Iso-Karhun nuotiopaikka Hyvinkäällä Kytäjä-Usmin ulkoilualueella

Reitille tuli pituutta yhteensä 21 km. Katso videolta koko reitti!

Hyvinkäältä Erkylään

Seuraavana päivänä suuntasimme Hyvinkään pohjoispuolen reiteille. Lähdimme reitille Sveitsin hotellin vieressä olevalta yleiseltä parkkipaikalta. Alkumatka kulki Hyvinkään ulkoilureittejä pitkin, josta se jatkui lentokentän pohjoispuolta kohti Erkylää.

Hyvinkäällä maastopyöräilemässä

Helppoa maastoa

Reitin polkuosuudet olivat helppoa ja mukavaa maastoa. Erkylän alueella reitti on hyvin merkitty ja tällä alueella saakin pyöräillä vain merkittyä reittiä pitkin.

Rutikka

Rutikka

Paluumatka kulki suurimmaksi ajoteitä pitkin takaisin, mutta se ei haitannut. Reitille tuli nimittäin pituutta yhteensä 33 km. Katso videolta lisää!

Voit ladata GPX-jäljen tämän artikkelin alapuolelta, niin pääset pyöräilemään saman reitin ?. Jotta pystyt hyödyntämään GPX-reitin, sinulla tulee olla jokin GPX-tiedostoa tukeva sovellus esimerkiksi matkapuhelimessa. 

Kaiken kaikkiaan todella kiva viikonloppu Hyvinkään poluilla. Kannattaa käydä!

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

Kytäjä-Usmi
Hyvinkäältä Erkylään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close