Pieni Karhunkierros – reitti, joka kannattaa kokea

Kesälomareissumme mutkitteli Petkeljärven – Kolin – Ukkohallan ja Suomussalmen kautta Kuusamoon. Patikointireitiksi olimme valinneet Pienen Karhunkierroksen Oulangan kansallispuistossa, joka oli vielä meiltä molemmilta kokematta. Olin ajatuksissani kuvitellut, että reitti kulkisi enemmänkin jotain pientä polkua pitkin ja haastavammassa maastossa, mutta reitti oli mielestäni todella helppokulkuinen. Lue lisää meidän kokemuksista!

Pieni Karhunkierros – reitti ja kokemuksia

Myllykoski Pienellä Karhunkierroksella

Myllykoskella – kuva otettu riippusillalta

Ajelimme Pienen Karhunkierroksen lähtöpisteeseen heinäkuisena iltapäivänä. Päivä oli ollut lämmin ja odottelimme, että ilma hieman viilentyisi. Autoja oli todella paljon pitkin hiekkatien piennarta useita satoja metrejä ennen reitin lähtöpistettä. Reitti onkin todella suosittu ja hieman hirvitti, että kuinkahan paljon ihmisiä on yhtä aikaa kävelemässä sitä.

Ajoitus oli kuitenkin todella hyvä, sillä suurin osa porukasta oli lähtenyt aamulla tai aamupäivällä retkeilemään, jolloin ihmisiä valui koko ajan sieltä poispäin. Saimmekin auton näppärästi parkkiin suoraan reitin lähtöpisteen viereen. Siellä olisi ollut pieni leirintäaluekin, mutta emme jääneet sinne yöksi. Harmillisesti mitään matkailu/retkeilyauton tarvitsemia huoltopalveluita ei ollut tarjolla.

Pienen Karhunkierroksen lähtöpiste

Tästä Pienelle Karhunkierrokselle leirintäalueen läpi

Lähdimme reitille Googlen neuvomasta Pienen Karhunkierroksen lähtöpisteestä. Ensimmäiset pari kilsaa kuljetaan samaa reittiä, mitä tullaan takaisinpäinkin. Tämä oli ainut osuus, jossa reitti oli paikoin juurakkoista. Sen jälkeen alkaa itse kierros, jonka kuljimme myötäpäivään. Tällöin reitin pitkät rappuset mennään alaspäin.

Pienen Karhunkierroksen reitti on todella hyvin merkitty

 Reitti on todella hyvin merkitty. Tässä paikoin juurakkoista maastoa.

Pienen Karhunkierroksen ensimmäinen riippusilta

Ensimmäinen riippusiltaylitys ennen Myllykoskea

Maasto oli todella helppokulkuista, sillä sinne on tehty suorastaan kävelytiet melkein koko matkan pituudelta. Riippusiltoja oli yhteensä kolme ja maisemat koko ajan todella upeat! Ei ihme, että reitti on niin suosittu.

Myllykoskella

Myllykoskella

Myllykoskella Pienellä Karhunkierroksella

Myllykosken jälkeen reitti jatkui heti toisella riippusiltaylityksellä. Koski oli todella upea. Moni käy pelkästään Myllykoskella ilman kulkematta koko kierrosta.

Pitkospuut

Reitin varrella on myös pitkospuut ennen nousua näköalapaikalle

Portaat näköalapaikalta alas

Portaat näköalapaikalta alas 

Tasaista maastoa Pienellä Karhunkierroksella

Helppokulkuista maastoa upeissa maisemissa

Pienellä Karhunkierroksella

Matkaa tuli yhteensä 12,4km ja meillä meni kokonaisuudessaan taukoineen aikaa 4h. Reitin varrella onkin useita todella upeita taukopaikkoja.

Kolmas riippusilta Pienellä Karhunkierroksella

Reitin 3. riippusilta

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close