Ramsau am Dachstein ja Schladming – hienoja patikka- ja pyöräreittejä Itävallassa

Matkailuautoreissumme Itävallassa jatkui Hallstattista Dachstein vuoriston toiselle puolelle. Ramsau am Dachsteinissa on todella paljon merkittyjä patikka- ja maastopyöräreittejä. Katso myös video!

Olimme etukäteen varanneet kaksi yötä Dachstein Campingiltä (karttalinkki), joka sijaitsee Ramsau am Dachstein alueella. Alunperin yritimme varata leirintäaluepaikkaa päivää myöhemmäksi, mutta leirintäalue oli jo täyteen varattu. Paikka kannattaakin varata kesäaikaan etukäteen.

Dachstein camping

Camping Dachstein

Leirintäalue sijaitsee hyvällä sijainnilla. Huoltotilat olivat melko vanhat, mutta siistit. Maisemat caravanpaikoilta olivat hienot.

Lähialueella ei ole matka- eikä puskaparkkeja, mutta yksi tällainen yhden auton ilmainen stellplaz löytyy. Tarkemmat koordinaatit löytyvät  mm. Park4night -sovelluksesta.

stellplatz

Yhden auton ilmainen parkki

Alunperin valitsimme Ramsau am Dachsteinin reissukohteeksi siitä syystä, että meillä oli ajatuksena käydä gondolihissillä ylhäällä Dachstein jäätiköllä. Tämä valitettavasti jäi vain ajatuksen tasolle, sillä pilvet olivat harmillisen alhaalla koko vierailun ajan.

Hissi vie 2700m korkeuteen, mistä löytyy mm. näköalatasanne, riippusilta, jääpalatsi  ja portaikko tyhjyyteen. Tästä linkistä voit tutustua lisää. Alue on tällä hetkellä suljettu ja avautuu huoltotöiden jälkeen uudestaan todennäköisesti toukokuussa 2024.

Hissi Dachstein jäätikölle

Hissin lähtöpiste

Jos menet gondolihissillä ylös, niin parkkikselle vievän tien tietullimaksun saa ilmaiseksi (ainakin kesällä 2023). Tiketti pitää kuitenkin muistaa ylhäällä leimata. Tie on noin 6km pitkä serpenttiinitie. Ylös pääsee myös bussin kyydissä.

Tietulli Dachstein hissille

Tietulli hissille vievällä tiellä

Ramsau am Dachstein ja Schladmingin seutu sopii hyvin erityisesti patikointi- tai pyöräharrastajille. Reittejä on todella paljon ja monentasoisia upeissa maisemissa laajalla alueella. Kävimme fillaroimassa panoraamareittiä Dachsteinin suuntaan sekä Riksbergin huipulle.

Hyvät opasteet

Panoraamareitti Dachsteinilla

Pyöräilemässä tihkusateessa

Pyöräilemässä Ramsau am Dachsteinilla

Mukavat reitit ja hienot maisemat

Riesach vesiputous ja patikkareitti

Seuraavana päivänä ajettiin Schladmingin kylän kautta Riesachin vesiputous -reitin lähtöpisteeseen (karttalinkki). Ennen parkkipaikkaa oli pysäköinnin maksupiste. Matkailuautolla pysäköinti maksoi 11 euroa.

Vesiputouksen patikointireitti tunnetaan myös nimellä Hell’s canyon. Reitillä on pituutta hieman vajaa 6km. Nousua  on luvassa noin 350m ja matkan varrella on riippusilta ja paljon portaita. Aikaa kannattaa varata reilu 2 tuntia reitin kiertämiseen. Ylhäällä järven läheisyydessä on ravintola ja samoin myös alhaalla parkkipaikan läheisyydessä on ravintola.

Riesach riippusilta

Riippusilta

Riesach patikkareitin portaat

Reitin varrella on useita jyrkkiä portaita

Riesch vesiputouksen portaat

Mukavat kaksi päivää vierähti näissä maisemissa. Täältä jatkettiin sitten matkaa länteen päin ja lopulta ”yhden mutkan” kautta Dolomiiteille.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

2 comments

    1. Kiitos Mikko kommentista!
      Pyörällä tykkään erityisesti helposti ajettavista reiteistä, niin pääsee ajeleen pitkiä matkoja hyvällä vauhdilla ja näkee paljon. Alppien suunnilla ylämäet menee hyvästä treenistä 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close