Edullisesti autolla Ahvenanmaalle

Päivitetty 23.5.24. (Päivitetty 23.7.23. Alunperin julkaistu 12.6.21.)

Ålandstrafikenilla on jälleen vihreitä -80% lauttamatkoja tänäkin kesänä. Ahvenanmaan saaristoon ja aina Ahvenanmaan pääsaarelle saakka pääsee autolla todella edullisesti hyödyntäen Ålandstrafikenin vihreitä lähtöjä. Heillä on ollut useampana kesänä tietyt vihreät lähdöt, joissa alennus on -80% normaalihinnasta (erilliset aikataulut eri ajankohdille, jossa vihreiden lähtöjen aikataulut vaihtelevat). Tämän alennuksen saa, kun varaa ja maksaa lauttalipun netistä etukäteen ja yöpyy jossain matkan varrella ennen Ahvenanmaan pääsaarta. Varauksessa riittää, ensimmäinen lauttamatka on vihreä lähtö. Saaristossa on useita leirintäalueita ja muita majoitusta tarjoavia yrityksiä. Tästä linkistä pääset katsomaan vihreitä lähtöjä välillä Vuosnainen – Åva. Huom! Eri aikaväleillä on eri aikataulut. Tarkista, että katsot oikeaa aikataulua.

Ennakkoon maksetulle lipulle, joka koskee vihreällä merkittyjä lähtöjä 15/4–30/9, myönnetään 80 %:n alennus normaalista saaristohinnasta polkupyörän, polkupyörän + vaunun, moottoripyörän, henkilöauton, asuntoauton ja asuntovaunuyhdistelmän osalta. 

Lautta Kustavista Brändöön

Aamulla Kustavista Brändöön

Lähdimme kesäkuun 2021 alkupuolella Kustavista punaista linjaa pitkin lauantaina 6:45 lähdöllä Brändöön. Lauttalippu maksoi retkeilyautolla 14,40€. Normaalilla lähdöllä hinta olisi ollut 72€ (vuonna 2023 hinta näyttää olevan 79€, yli 2,1m korkeat autot). Hinta oli edestakaisin, sillä Brändö ei ole niin sanottu päätesatama. Päätesatamat ovat Hummelvik, Vuosnainen, Långnäs, Svinö ja Galtby. Koska yövyimme Brändössä, voitiin jatkaa matkaa samalla lipulla takaisin päätesatamaan. Eli me varattiin etukäteen lippu, jossa on sekä meno- että paluu samalla lipulla. Henkilöautolla hinta olisi ollut vajaa 4 euroa. Lisätietoja tästä. Saman reissun teimme kesällä 2023. Brändö on tosi ihana saari!

Lautassa oli 2 muuta autoa meidän lisäksi. Henkilökunta kertoi, että vasta juhannuksen jälkeen vilkastuu, mutta aamulähtö on yleensä aika hiljainen.

Aamu oli uskomattoman kaunis ja meri aivan tyyni. Niin kaunista kaikkialla!

Ahvenanmaan saaristossa

Lauttamatkan maisemia

Brändössä

Perillä Brändössä

Brändö leirintäalue

Brändössä leirintäalueella kesäpäivän viettoa

Jos jatkat punaista linjaa aina Hummelvikiin saakka manner-Ahvenanmaalle, varaa kaikki lauttamatkat samalle lipulle, niin saat kaikki lauttamatkat tällä samalla hinnalla, kunhan yövyt matkan varrella.

Brändö lauttasatama

Tästä lauttasatamasta voisi jatkaa matkaa aina manner-Ahvenanmalle saakka

Edullisesti autolla ahvenanmaalle

Tässä vielä esimerkki varauksesta, eli kaikki liput samassa varauksessa. Henkilöauto on vielä edullisempi.

Kannattaa käydä!

Herääkö ajatuksia? Jätä kommentia!

2 comments

  1. Meillä oli pari vuotta sitten tarkoitus tehdä vähän tämänkaltainen reissu, mutta pyörillä. Lopulta suunnitelmamme muuttuivat jonkin verran, mutta Ahvenanmaalle päästiin ja reissu oli joka tapauksessa mukava. Joskus voisi yrittää tätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close