Matkamme jatkui Sveitsistä Itävaltaan ja sieltä Saksan ja lopulta Tanskan ja Ruotsin kautta takaisin Suomeen. Tanskasta ajoimme siltojen kautta Ruotsiin, sillä laivat olivat kovinkin täynnä matkailuautopaikkojen ja lemmikkihyttien osalta. Katso. myös video kirjoituksen lopusta.
Matkamme jatkui Tannenheimista Itävallan puolelle. Ennen rajaa, huoltoasemalta pystyi ostamaan Itävallan moottoriteillä vaadittavan vinjetin. 10 päivän vinjetti maksoi 9,60 €. Vinjetin voi ostaa myös digitaalisena, mutta vuonna 2022 se olisi tullut ostaa 18 päivää aikaisemmin. Lue lisää täältä (alle 3500kg painavat autot).
Olimme varanneet etukäteen kaksi yötä Nenzingissä sijatsevalta leirintäalueelta. Leirintäaluella oli kylpylä ja useita saunoja, myös suomalainen sauna. Myös koirille oli oma kylpylä.
Allasalue. Toisessa kerroksessa näkyvät näköalasaunat.
Leirintäalue oli iso ja varattavissa oli monenlaista paikkaa, myös rinteessä panoraamapaikoilla
Täältä jatkoimme matkaa itään päin. Moottoritie kulki 11km pitkän tunnelin läpi, joka maksoi 11 euroa.
Rahastuspiste heti tunnelin jälkeen
Ajelimme ensin Galtürin kautta ylös Zeinisseen rannalle sijaitsevalle leirintäalueelle. Täällä olisi ollut hienot patikkareitit, mutta leirintäalue oli aivan täynnä. Käytännössä olisimme voineet jäädä kentälle aivan toisen auton perään, mutta päätimme kuitenkin jatkaa matkaa. Kannattaakin varata paikka ajoissa!
Ajoreitin maisemia
Zeinissee
Tänne pääsee myös Partenen suunnalta kyseistä Silvretta Hochalpenstraßea pitkin, joka on varmastikin kokonaisuudessaan upea reitti ajaa. Lue lisää tästä kauniista alppitiestä.
Ajelimme sitten takaisinpäin. Kolmannella leirintäalueella, minne soitimme, oli tilaa. Suuntasimme siis sinne yöksi.
Leirintäalueelta emme ottaneet yhtään kuvaa. Tämä kuva on heti alueen vierestä iltakävelyllä.
Täällä ollessamme, varasimme seuraavat kaksi yötä Mayrhofenin leirintäalueelta.
Saavuttuamme Mayrhofeniin, kävimme heti illalla pyöräilemässä Stillup nimisellä padolla.
Tunneli pyöräreitin varrella Stillup padolla
Stillup
Seuraavana aamuna suuntasimme pyöräilemään Penkenille. Oikaisimme ylösnousun hissillä. Vieraskortilla, jonka sai majoittumisen yhteydessä, sai pienen alennuksen hissilipusta. Täällä oli käytössä tulostetut vieraskortit.
Helppoa nousua 🙂
Maisemia hissistä
Ja maisemia Penkeniltä
Kävimme pyöräilemässä noin 16km. Ylhäällä kulkee merkittyjä pyöräreittejä, mutta niistä voi helposti muokata myös omanlaisensa.
Ylhäällä on myös useampi ravintola
Jatkoimme sitten Mayrhofenista matkaa kohti Saksaa ja kohti Zugspitzen maisemia, missä olemme käyneet muutama vuosi sitten.
Vietimme seuraavat kaksi yötä Garmisch-Partenkirchenissa sijaitsevassa Camp am Wank matkaparkissa. Tämän matkaparkin erikoisuus oli makkara-automaatti.
Matkaparkki Garmish Partenkirchenissä
Garmish Partenkirchenin kävelykatu
Täältä jatkoimme matkaa pohjoiseen päin ja suuntasimme Bambergiin. Bamberg on tunnettu erityisesti kaupungin panimoistaan. Yövyimme matkaparkissa, joka sijaitsi kävelymatkan päässä keskustasta.
Matkaparkki Bambergissä
Bambergissä
Mukavia terasseja
Maistelut
Kaupunki on todella ihastuttava
Illalla
Seuraavana päivänä päätimme ottaa asiaksemme löytää eläinlääkäri ja hoitaa matolääkitys ja passin merkinnät kuntoon ennen Suomeen saapumista. Katsoimme Googlemapsistä eläinlääkärit ja heti ensimmäisellä eläinlääkärillä, jonka klinikalle ajelimme, oli aikaa ja homma saatiin hoidettua. Kannatta tarkistaa aina ajantasaiset määräykset Ruokaviraston sivuilta.
Ja tässä ilme terveystarkastuksen ja madotuksen jälkeen.
Täältä jatkoimme matkaa pohjoiseen päin. Pysähdyimme Cellessä kävelyllä ja ostoksilla.
Cellen keskustaa
Yön vietimme Bergenin matkaparkissa, missä maksu hoitui kirjekuoressa käteisellä kunnantalon postilaatikkoon.
Pieni ja rauhallinen matkaparkki kylän laidalla
Jatkoimme matkaa pohjoiseen aina Saksan ja Tanskan rajalle saakka. Ilma oli jo kovastikin viilentynyt etelän lämmöstä.
Matkaparkki Pohjois-Saksassa Itämeren läheisyydessä
Hänellä meni aika tarjoilijaa kytätessä, josko olisi tuonut hänellekin ruokaa
Saksasta on useita laivayhteyksiä Ruotsiin. Lue lisää reiteistä tästä artikkelista. Lemmikkihytit ja matkailuautopaikat olivat kuitenkin kovin täynnä, joten jatkoimme matkaa Tanskasta siltojen kautta Ruotsiin.
Puttgardenista tai Rostocista pääsee myös lautalla Tanskaan, jolloin välttää toisen sillan siltamaksun. Päätimme kuitenkin ajella molemmat sillat. Siltamaksut ovat aika kovat ja perustuvat auton pituuteen. Toki lautta olisi myös maksanut.
Iso-Beltin siltamaksun voi arvioida täältä.
Juutinrauman siltamaksu ostettiin netistä ennakkoon ja kun tilasi uutiskirjeen, niin sai myös alennusta. Nyt pystyimme ajamaan vihreää kaistaa, jolloin välttyimme myös jonottamiselta.
Juutinrauman silta
Kannattaa pohtia myös Bropass -ostamista, jos useinkin täällä ajelee.
Täältä jatkoimme Grännan matkaparkkiin ja seuraavana päivänä kohti Nynäshamnin satamaa.
Grännan matkaparkki sijaitsi lähellä järveä. Satamassa oli muutama ravintola.
Seuraavana päivänä jatkoimme matkaa kohti Nynäshamnin satamaa. Laiva oli melkein tyhjä, myös rahdin osalta. Jokaiselle riittikin ikkunapaikka.
Stena Linen ravintola
Yö oli kovin aallokkoinen. Perillä Hangossa olimme klo 10 aamulla.
Kaiken kaikkiaan mukava ja kokemusrikas neljän viikon reissu. Toivottavasti sait näistä kirjoituksista tai videoista omalla reissullesi vinkkejä tai ihan vaan fiilistelit meidän matkassa.
Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!