Reilan ranta Pyhärannassa – luonnon rauhaa ja merellisiä maisemia

Reilan ranta sijaitsee Pyhärannassa Varsinais-Suomessa ja tarjoaa upeita merimaisemia ja ihastuttavan ulkoilureitin luonnon helmassa. Polku kulkee aivan rannan tuntumassa. Kävimme täällä retkeilemässä kesäkuisena iltana.

Säikän parkkipaikka

Säikän parkkipaikalla matkailuautolla.
Säikän parkkipaikka

Parkkipaikkavaihtoehtoja on muutama ja valitsimme niistä Säikän parkkipaikan (karttalinkki).  Säikän parkkipaikka on iso hiekkakenttä, minne mahtuu hyvin matkailuautolla. Vaikka suoraa merimaisemaa ei parkkipaikalta näy, sieltä on vain lyhyt matka merenrantaan. Parkkipaikka oli hyvä ns. puskaparkki ja jäimmekin tänne yöksi. Yö oli rauhallinen ja aamulla oli ihana herätä luonnon keskellä.

Hierkonpolku rannan tuntumassa

Rannan läheisyydessä kulkee kaunis polku, joka tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Polku kiemurtelee rantaviivan tuntumassa ja on noin 3 km pitkä. Matkan varrella on levähdyspaikkoja, joissa voi pysähtyä ihastelemaan maisemia tai nauttimaan eväitä. Polun varrella lähellä Säikän parkkipaikkaa on myös hieno laavu, Hierkonpään laavu.

Hierkonpään laavu Pyhärannassa Varsinais-Suomessa.
Hierkonpään laavu

Kävimme illalla kävelemässä polun päästä päähän. Ilma oli kovin sumuinen. Muita retkeilijöitä oli vain muutama. Jotkut jäivät laavulle yöksi.

Kyhärännokan opastetaulu Pyhärannassa.
Kyhkärännokan opastetaulu polun toisessa päässä

Reidun sauna

Yksi Reilan rannan helmistä on sen vuokrattava sauna. Sauna sijaitsee lähellä rantaa, tarjoten täydellisen paikan rentoutua meren äärellä. Vuokraus on edullista, vain 10€/tunti, mutta suosittelen varaamaan sen hyvissä ajoin. Valitettavasti emme tällä kertaa päässeet nauttimaan saunan lämmöstä, sillä se oli täyteen varattu.

Seuraavalla kerralla teemme varmasti saunavarauksen hyvissä ajoin etukäteen.

Reilan ranta Pyhärannassa aurinkoisena päivänä.
Saunan lähellä on myös yleinen uimaranta

Tästä matka jatkui kohti pohjoista. Koko Länsi-Suomen rannikko on aivan valtavan kaunis!

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommenttia!

2 comments

  1. Vaikka olen asunut Varsinais-Suomessa yli kahdeksan vuotta, oli tämä paikka itselleni täysin vieras. Näyttää hienolta ja sauna ilman muuta kruunasi kokonaisuuden! En itse asiassa muista vuokranneeni vastaavassa paikassa saunaa ikinä vain omaan käyttöön…

    1. Kiva kuulla, että uusi retkipaikka löytyi ja vieläpä läheltä 😀 Kannattaa käydä tutustumassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close