Matkailuautolla Pohjoismaiden halki – Vaasasta suorinta reittiä Pohjois-Norjan saaristoon

Vappuaatto ja tänään starttaa reissumme matkailuautolla kohti pohjoista, kohti Norjan upeaa rannikkoa. Viime vuoden reissulta samalla Helgelandin suunnalla jäi pari kohdetta sen verran kutkuttelemaan, että nyt lähdemme katsomaan miltä siellä näyttää. Kohteina ovat Lovund ja Rodøy saaret. Molemmille saarille pääsee mantereelta ilmaisilla autolautoilla. Katso myös video kirjoituksen lopusta!

Vaasan ja Uumajan välillä kulkeva Wasalinen laiva on rauhallinen, samaan tapaan kuin viime vuonnakin. Muita matkustajia on vähän. Ilma on täydellinen ja fiilis on korkealla!

Wasalinella aurinko paistaa ☀️

Laiva lähtee satamasta klo 13:15. Suuntaamme laivan kahvilaan lounaalle. Aurinko paistaa kirkkaalta, pilvettömältä taivaalta ja meri tuntuu olevan täysin meidän omamme.

Laivamatka kestää 3,5 tuntia ja se menee hujauksessa. Vielä osan matkaaa mentiin hetken aikaa jäiden seassa, loppukevään ajankohdasta huolimatta.

Matka Jatkuu matkailuautolla Uumajasta kohti Mo i Ranaa 

Uumajasta matkamme jatkuu ja kuskia vaihdamme matkan aikana. Aikataulumme on tiukka ja kilometrejä on taitettavana noin 550km. Maisemat vaihtuvat metsä- ja järvimaisemista vuoristomaisemiin, kun lähestymme Ruotsin ja Norjan rajaa. Kauniit maisemat pitävät meidät virkeinä ja saavat matkan tuntumaan lyhyemmältä.

Ajomatkan aikana nähtiin yhteensä 3 hirveä, parisenkymmentä poroa ja pari jänöjussia. Autoliikennettä näin vappuaattona oli todella vähän.

Tässäkin kuvassa yksi poro oikealla puolella
Aurinko laskee ja maisemat jatkavat loistoaan

Kävimme  illalla vielä Mo i Ranassa katsomassa vedentankkausmahdollisuutta. Park4nightiin oli merkitty vesipiste Essolle, mutta vesipisteen letku näytti sen verran epämääräiseltä, että juomavettä ei tehnyt mieli siitä ottaa. 

Pitkän ajon jälkeen, saavumme lähelle Stokkvågenin satamaa myöhään illalla. Vaikka väsymys painaa, odotus on korkealla seuraavan aamun lauttamatkalle kohti Lovundia. Yövymme levähdysalueella, missä oli matkailuautoille omat paikat (karttalinkki).

Yöpaikka

Hyvin nukutun yön jälkeen, matka jatkuu aamun ensimmäisellä lautalla Stokkvågenin satamasta (karttalinkki) Lovundille.

Onni oli se, että yöpaikkamme lähellä sijaitsevan levähdysalueen matkailuautojen ja -vaunujen huoltopiste oli auki (karttalinkki). Täällä onnistui harmaaveden ja wc:n tyhjennys sekä raikasvesisäiliön täyttö. Paikka löytyy mm. Park4nightin sovelluksesta. Tästä on enää 16km Stokkvågen satamaan (karttalinkki).

Matkailuautojen ja -vaunujen huoltopiste levähdyspaikalla
Katso myös video!

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia! 😀

2 comments

  1. Rodøy varsinkin on itsellänikin ollut joskus mielessä, joten siitä onkin mielenkiintoista päästä lukemaan lisää. Todella kauniilta näyttäviä maisemia matkan varrella, kyllähän noissa kelpaa ajella. Ja säätkin näyttävät suosineen, upealta näyttää niidenkin puolesta!

  2. Kiitos kommentista! Rodoy on upea, samoin Lovund, josta luvassa seuraavaksi lisätietoja 😀 Kannattaa käydä molemmilla saarilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close