Ilmaiset autolautat Norjassa

Pienet lauttayhteydet vievät sinut saarille, jotka ovat kuin suoraan sadusta. Norjan rannikko on täynnä upeita helmiä, minne saapuminen on vaivatonta näppärien lauttayhteyksien ansiosta. Tosi moni saaristoon vievä autolautta on vieläpä nykyisin ilmainen.

Autolautan kannella Norjassa

Vuonna 2022 osa Norjan lauttamatkoista muuttui maksuttomiksi ja vuonna 2023 elokuun puolivälistä eteenpäin ilmaisia lauttamatkoja tuli entisestään lisää. Matka on ilmainen riippumatta auton pituudesta. Lautat ovat hyvin varusteltuja ja ne tarjoavat matkustajille mukavuutta ja palveluita matkan aikana.

Ilmaisia lauttayhteyksiä on Norjassa useita ja ne yhdistävät pienempiä saaria ja rannikkoseutuja mantereeseen.

Lauttayhteyksien maksuttomuus on suunnattu sekä paikallisille asukkaille että matkailijoille, mikä mahdollistaa vaivattoman pääsyn Norjan upeisiin maisemiin.

Lista kaikista ilmaisista lauttayhteyksistä löytyy täältä.

Nordlandin alueen lauttaikatauluja pystyy tarkistamaan helposti tästä linkistä: https://www.reisnordland.no/

Keväällä 2023 matkustimme matkailuautollamme Helgelandin rannikolta aina Bodoon saakka ja sieltä ilmaisella lauttayhteydellä Værøylle. Tälle reitille voi varata netistä paikan ennakkoon.

Tänä keväänä 2024 suuntasimme samalle Helgelandin suunnalle ja matkustimme Stokkvågen satamasta Lovundille. Tämäkin lauttamatka oli ilmainen. Tästä huikean ihanasta saaresta luvassa oma blogipostaus lähiaikoina, samoin video YouTuben puolella. Kannattaakin laittaa kanava tilaukseen!

Patikoimassa Lovundilla Norjassa
Lovundilla on monia hienoja patikointireittejä

Lovundin lisäksi kävimme Rødøyllä, minne pääsee ilmaisella autolautalla Jektvikistä. Täältä löytyy todella timanttinen patikointireitti ja upeita rantoja. Tästäkin saaresta kuulet pian lisää.

Patikoimassa Rodoyn saarella: Rødøyløva
Rodoylovan patikointireitiltä

Näillä pienemmillä lauttayhteyksillä laivapaikkaa ei voi varata etukäteen. Molemmilla meidän kevätreissuilla muita matkustajia oli vain kourallinen, joten jokaiselle lautalle mahduimme ongelmitta kyytiin. Kesäaikaan tilanne on varmastikin eri, joten kannattaa saapua ajoissa satamaan.

Autolautta Norjassa
Autolautat ovat aika tyhjiä sesonkiajan ulkopuolella

Meillä on käytössä Ferrypay maksullisia lauttoja varten. Täältä voi tarkistaa kaikki tehdyt matkat, myös ilmaiset matkat, joissa hintana luonnollisesti 0 NOK.

Ehdottomasti suosittelen lähteä tutustumaan näille pienille ja upeille saarille mantereen maisemien lisäksi! 😍

Tässä saavutaan Lovundille

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

2 comments

  1. Oho, kuulostaa hienolta, että matkat ovat ilmaisia. Muutama kysymys herää, jos matkan varaa eikä kuitenkaan saavu lautalle, onko olemassa mitään sanktiota? Ja toisaalta, onko paikallisilla asukkailla mitään etuoikeuksia matkustukseen? Ilman muuta täytyy joskus itsekin hyödyntää näitä.

    1. Kiitos Mikko kommentista!
      Ainoastaan Lofoottien reitille (Bodosta Lofooteille) paikan voi varata etukäteen. Muilla reiteillä homma toimii jonotusperiaatteella.
      En ainakaan löytänyt mitään mainintaa sanktiosta. Paikalla satamassa pitää olla ajoissa ja jos myöhästyy tästä, etukäteen varattu paikka menee jonossa oleville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close