Tervetuloa Lovundin saarelle – Pohjois-Norjan piilotettu helmi

Lovund on saari Norjan rannikolla ja se on yksi maan monista kauniista saarista. Se on erityinen paikka, joka tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia niille, jotka etsivät rauhaa, upeita maisemia ja patikointireittejä. Tässä blogipostauksessa tutustumme Lovundin saaren muutamaan patikointireittiin, upeisiin ranta-alueisiin ja matkailuautojen puskaparkkimahdollisuuksiin. Katso artikkelin lopusta myös video.

Matka Lovundille

Lovund lautalta kuvattuna
Lautta saapumassa Lovundille

Laivamatka alkaa Stokkvågenin satamasta. Meri tuoksuu suolaiselta ja lokit kiljuvat kilpaa aamun hiljaisuuden rikkoutuessa. Lautta saapuu rantaan juuri aikataulun mukaisesti ja autot ajavat lautalle sujuvaan tahtiin. Lautta-aikatauluja pystyt helposti tarkistamaan tämän linkin hausta.

Laivamatka kestää noin 2 tuntia 10 minuuttia ja se tekee kaksi pysähdystä matkan varrella. Lauttamatka on ilmainen. Tästä linkistä löydät lisätietoja Norjan ilmaisista autolautoista.

Lovund on pieni saari Lurøyssa, Nordlandin läänissä Pohjois-Norjassa. Saari sijaitsee Solvær-saarten länsipuolella ja Træna-saarten kaakkoispuolella. Lovund on tunnettu suuresta lunnien pesimäkoloniastaan, joka sijaitsee saaren kallioisella pohjoisrinteellä. Saaren korkein kohta on Lovundfjellet, joka kohoaa 623 metrin korkeuteen. 

Saavumme Lovundin satamaan aikataulun mukaisesti. Ilma on mitä täydellisin.

Lovund matkailuautoilijoille

Puskaparkissa

Suuntasimme auton nokan Vassvikan suunnalle, johon oli Park4nightissa merkitty puskaparkki (karttalinkki). Täällä ei ollut ketään muita. Paikka sijaitsee lähellä rantaa. Ruohikossa nähtiin useampikin myyrä. Vieressä on talo, mutta se on yleinen rakennus, ei siis kenenkään koti. Tänne mahtuu ehkä maksimissaan neljä – viisi matkailuautoa, joilla pituutta max 8m.

Maisema puskaparkissa
Maisema matkailuauton edustalla

Vassvikan parkkipaikka on täydellinen paikka, sillä se on lähellä lunnien katselupaikkaa ja rannan suuntaa vievää patikointireittiä.

Saarella ei ole leirintäaluetta, mutta siellä on vierasvenesatama, jossa on myös karavaanareille yöpymismahdollisuus ja palvelut. Varaus ja maksut toimivat Gomarina -appillä. Emme käyneet katsomassa tätä paikkaa, joten nyt ei ole tarkkaa tietoa, millainen alue palveluineen on kyseessä. Appistä löytyy hieman tietoa ja hinnat.

Lisäksi Lovundin hotellilla on joku erillinen pieni sauna, jota voi vuokrata. Hinta vuonna 2024 oli 100NOK / henkilö. Tiedot saunasta ja vierasvenesatamasta saimme Lovundin hotellilta.

Patikointi Lovundilla

Patikointi Lovundilla Pohjois-Norjassa

Lovundin saari on patikoijan unelma. Saaren polut kulkevat läpi lumoavan luonnon, tarjoten toinen toistaan hienompia maisemia. Patikointireitit ovat hyvin merkittyjä ja sopivat kaiken tasoisille vaeltajille. Voit valita lyhyen kävelyn rannikon tuntumassa tai päiväretken, joka vie sinut saaren korkeimmille huipuille. Matkan varrella voit ihailla rikasta lintulajistoa ja todella kirkasta vettä turkoosine rantoineen.

Ranta Lovundin huipulle vievän patikointireitin varrella
Taustalla näkyy grillipaikka ja golf-tasanne, mistä voi harjoitella golf-lyöntejä kalanruoasta tehdyillä palloilla

Rannoilta löytyy pieniä piilotettuja poukamia, joissa voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Täältä löytyy rannat, joissa sielu lepää ja jotka ovat kuin suoraan postikortista.

Tästä linkistä löytyy kaikki Lovundin patikointireitit ja kartta.

Vassvikan suunnalta patikointireitti rannalle
Todella kirkasta vettä 🩵

Lunnit

Lunnit saapuvat huhtikuun puolesta välistä ja arvioidaan, että niitä on noin 200 000 kesällä saarella. Saarella on kaksi lunnien katselupaikkaa ja näille paikoille kannattaa suunnata illalla. Samalla reissulla voi ihailla kaunista auringonlaskua. Kannattaa ottaa mukaan kiikarit ja ns. kunnon kamera. Videolle tai valokuviin emme valitettavasti saaneet kunnollisia kuvia, mutta niitä oli todella paljon! Lue lisää lunneista tästä Visit Norwayn sivustolta.

Lovund illalla lunnien katselupaikan suunnalta
Matkalla lunnien katselupaikalle. Tuolla vasemmassa alakulmassa näkyy meidän auto.
Lovund illalla
Tämä kuva hieman ylempää
Auringonlasku Lovundilla
Ja tässä vielä auringonlaskumaisemia reitin kärkipisteestä

Yhteenvetona Lovundin saari on paikka, jossa voit kokea Norjan luonnon kauneuden kaikessa rauhassa. Olitpa sitten patikoija, lintuharrastaja tai rantojen ystävä, Lovund tarjoaa jotain jokaiselle. Saaren kauneus, rauhallisuus ja luontokohteet tekevät siitä täydellisen kohteen niille, jotka haluavat paeta arjen kiireitä ja kokea jotain todella ainutlaatuista.

Lovund kartta
Lovundin kartta

Täältä linkistä löydät lisätietoja kaikesta, mitä Lovund tarjoaa.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää, jätä kommentia!

2 comments

  1. On kyllä upeita maisemia! Kirkkaan sinistä merta, jylhiä, osin lumihuippuisia vuoria, ja kaiken kruunaa upea sininen taivas. Lisäksi jos vieläpä lintuja pystyisi katselemaan samalla, niin ei paremmasta väliä! Ja lunnit ovat kyllä veikeitä otuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close