Loma Pohjois-Espanjassa

Pohjois-Espanjassa riittää upeaa luontoa ja kauniita maisemia. Matkailijoita on vain jokunen muu. Rantaloman saa helposti yhdistettyä kaupunkilomaan, mutta takuuvarmaa aurinkoa ei voi luvata, sillä sää saattaa vaihdella nopeasti. Tässä vinkkejä ja kokemuksia Pohjois-Espanjasta ja videolla tunnelmia reissusta.

Lennot Pohjois-Espanjaan

Helsingistä ei ole suoria lentoja tarjolla Pohjois-Espanjaan, mutta yhdellä vaihdolla saa edullisia lentoja Bilbaoon (alle 200eur/aikuinen v.2017). Meidän lennot olivat Amsterdamin kautta ja menolennolla ehdimme käväistä Amsterdamin keskustassa. Paluulennolla vietimme 24h stopoverin Hollannin Den Haagissa, joka sijaitsee 35min junamatkan päässä Schipholin lentokentältä. Lentoaika Helsinki – Amsterdam n.2h 10min ja Amsterdam-Bilbao 1h 50min. Lentoja liikennöi mm. KLM ja Lufthansa.

Sää Pohjois-Espanjassa kesällä

Sää vaihtelee hyvinkin nopeasti. Toisena päivänä voi olla reippaasti yli 30 astetta, ja toisena päivänä lämpötila voi jäädä alle 20 asteen. Sadekuurot ovat yleisiä ja ajoittain voi olla hyvinkin tuulista.

Nähtävyydet ja tekemistä Pohjois-Espanjassa

Guggenheim Bilbaossa

Guggenheim Bilbaossa

Kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, koska autolla pääsee helposti oman aikataulun mukaan tutustumaan alueen muihin pieniin kaupunkeihin ja kyliin. Lisäksi luontokohteet ovat helposti saavutettavissa autolla. Tiet ovat erinomaisessa kunnossa ja liikenne on sujuvaa. Autonvuokraus on edullista.

Meidän reissu kesti viikon. Olimme varanneet majoitukset Bilbaosta 2 yötä, Suancesista 3 yötä ja Santanderista 2 yötä.
Bilbao on mielenkiintoinen kaupunki Guggenheim – museoineen. Tämän kaupungin tutustumiseen on hyvä varata aikaa ainakin 2 päivää. Tarkempia vinkkejä Bilbaosta tässä.

Gaztelugatxe

Gaztelugatxe

Gaztelugatxe

Gaztelugatxe sijaitsee n. tunnin automatkan päästä Bilbaosta. Parkkipaikalta kävellään polkua pitkin alas, jonka jälkeen alkaa yli 200 portaan porrastreenit ylös kohti kappelia. Luvassa kuntoilua kauniissa maisemissa. Ehdottomasti käymisen arvoinen kohde. Muista ottaa juomista mukaan. Historiaa Gaztelugatxesta voit lukea tästä linkistä.

Suances

Suances Pohjois-Espanjassa

Suances

Suances on pieni kylä n. 1h 30min automatkan päässä Bilbaosta. Varmaankin kaikki Pohjois-Espanjan kohteet ovat suosittuja surffareiden keskuudessa ja niin myös Suancesissa on useita surffauskouluja.

Suancesin kävelyreittejä

Niemen kärjessä on kävelyreitteja jylhissä maisemissa

Picos de Europa ja Fuente Dé

Picos de Europa

Picos de Europa

Kannattaa ehdottomasti lähteä ainakin päiväksi retkeilemään Picos de Europan kansallispuistoon. Valitsimme kohteeksi Fuente Dé ja sieltä köysiradalla 1823 metrin korkeuteen. Maisemat ovat upeat! Ylhäältä lähtee 3 erilaista patikointireittiä, 2reittiä joiden pituus on 14,5km ja yksi 3,5km reitti lounasravintolaan. Huomasimme tämän reitin vasta pois lähtiessä, joten tarkempaa tietoa ei ole, minkälainen ravintola oli kyseessä.

Hissille oli yllättävän pitkä jono ja teknisen vian vuoksi jouduimme jonottamaan noin tunnin verran. Onneksi hissi toimi, olisi ollut aika ikävää jäädä hissiin jumiin. Ylhäällä oli 8 astetta lämmintä joten vaatetta sen mukaan. Ajankohtaisen sään voi tarkistaa tästä linkistä. Köysiradan alhaalla ja ylhäällä on ravintolat.

Playa de La Arnia

Playa de La Arnia ranta Pohjois-Espanjassa

Playa de La Arnia

Suancesin ja Santanderin välillä on mielenkiintoinen rantakohde kalliomuodostumineen, Playa de La Arnia. Meri on turkoosin sininen ja kalliot ovat todella erikoiset.

Santanderin kaupunki

Santander Pohjois-Espanjassa

Santander

Santanderissa on todella helppo mennä bussilla paikasta toiseen. Kertalippu maksoi 1,35eur vuonna 2017. Toinen vaihtoehto on vuokrata pyörä. Ellei halua kuntoilla, suositeltavaa on ottaa sähköpyörä jyrkkien mäkien vuoksi.

Santander Pohjois-Espanjassa

Santanderin rantaa

Santanderissa on useita rantoja ja paljon surffareita.

Matkailijoita on ainakin vielä Pohjois-Espanjassa todella vähän. Englantia puhutaan hyvin vähän, joten espanjan alkeista on reissussa hyötyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close