Pidennetty viikonloppuloma Gdańskissa

Gdańsk on mukava kaupunkilomakohde Puolassa lyhyen lentomatkan päässä Suomesta. Kaupunki on pieni ja keskusta-alueella on helppo liikkua kävellen paikasta toiseen. Vanhakaupunki, arkkitehtuuri ja kaupungin läpi virtaava joki tekevät siitä viehättävän. Kaupunkilomaan on helppo yhdistää rantaloma, sillä Sopotin pitkä ranta on lyhyen matkan päässä Gdanskin keskustasta. Lisäksi hintataso on edullinen. Teimme pidennetyn viikonloppuloman Gdanskiin toukokuun alkupuolella isommalla kaveriporukalla ja tässä meidän kokemuksia ja vinkkejä Gdanskin kaupunkilomalle. Mukana myös video.

Lennot ja majoitus Gdańskissa

Gdankiin Norran potkurikoneella

Gdanskiin Norran potkurikoneella

Gdanskiin on helppo saapua joko Helsingistä tai Turusta suorilla lennoilla. Lentoaika on noin 1,5h – 2 h. Helsingistä kestää noin 2h, sillä Norran liikennöimä lentokone on potkurikone. Täytyy kyllä sanoa, että potkurikoneen kyydissä oli todella miellyttävä matkustaa.

Hotelleja kaupungissa riittää ja valinnanvaikeus voi tulla vastaan. Suosittelisin kuitenkin hotellia vanhan kaupungin läheisyydestä.

Liikkuminen Gdańskissa

Gdanskin kävelykatu

Gdanskin kävelykatu

Gdanskissa liikkuminen paikasta toiseen onnistuu parhaiten jalkaisin. Koko keskusta-alue on tehty kävelykaduiksi ja se tekee kaupungista hiljaisen, kun autojen melut eivät kantaudu korviin. Mitään bussikortteja ei siis tarvitse. Jos haluaa käydä tutustumassa lähialueiden muihin kaupunkeihin tai kyliin kuten Sopotiin tai Gdyniaan, juna on tässä oiva valinta.

Junaliput ovat todella edulliset. Lippuja voi ostaa joko automaatista tai lipunmyyntipisteestä. Henkilökunta ei juurikaan puhu englantia, mutta paikan kun osaa sanoa minne on matkalla, sillä pärjää.

Nähtävyydet ja tekemistä Gdańskissa

Gdansk vanha nosturi

Vanha nosturi

Gdanskissa kaikki nähtävyydet ovat lähellä. Vanhakaupunki ja arkkitehtuuri on todella kaunis, samoin joenranta ja sen läheisyydessä olevat rakennukset, joista varmasti tunnetuin on Stary Zuraw eli Vanha nosturi.

Museot ovat samalla tavalla kiinni maanantaisin kuin Suomessakin suurin osa. Mielenkiintoisilta kohteilta vaikutti merimuseo ja Toisen maailmansodan museo, mutta nämä jäivät meidän osalta toiseen kertaan.

Gdansk joki

Jokimaisema

Kaupungin läpi virtaava joki mahdollistaa monenlaiset jokiristeilyt. Myös veneitä on vuokrattavana, joko kuskilla tai ilman.

Sopot

Sopot

Suosittu rantakohde Gdanskin lähellä on Sopot. Päätimme tehdä Sopotin reissuun niin, että matka Sopotiin taitettiin veneellä ja takaisin sieltä tultiin junalla. Venematka maksoi noin 10 eur/henkilö ja kesti noin tunnin. Venematkalla ohitetaan Westerplatten muistomerkki, joka on pystytetty puolalaisten sotilaiden muistoksi Toisen maailmansodan ajalta.

Ostokset Gdańskissa

Gdanskin keskustassa on hyvä ja melko monipuolinen ostoskeskus, Galeria Handlowa Madison.
Jos kuitenkin etsit paljon isompaa ja monipuolisempaa ostoskeskusta, kannattaa suunnata junalla lyhyen matkan päähän kohti Sopotia ja Gdyniaan ja jäädä pois Gdańsk Wrzeszcz -asemalla. Heti vieressä on Galeria Bałtycka -ostoskeskus, jossa on valtava valikoima liikkeitä.

Muuta

Gdansk lukot

Gdanskissa hintataso on edullinen. Ilman paikallista valuuttaa ei pärjää, sillä kortti ei käynyt maksuvälineenä kaikkialla. Suurimmaksi osaksi kuitenkin pystyi maksamaan kortilla.

Gdanskin kävelykatu

Kävelykatu

Keskusta-alue on nopeasti kierretty läpi, joten jos aikaa on, kannattaa käydä muuallakin lähikohteissa. Mielenkiintoiselta venematkalta ja kohteelta vaikutti Hel, joka sijaitsee Helin niemimaan kärjessä Itämeren rannikolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Close
Copyright © 2023 Lomavinkit.fi All rights reserved.
Close